Go Back

Pasta med kødsovs

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Patrick Lønne

Ingredienser

  • 2 stk gu (hakket)
  • 2 løg (hakket)
  • 2-3 hvidløg (hakket)
  • 1,5 olie (rapsolie, olivenolie m.fl.)
  • 1-2 hakkede tomater (eller flåede. Hvis kødsovsen ikke skal smage for meget af tomat, så hold dig til én dåse)
  • 4 oksefong (0,4 liter kogende vand + 1. stk oksebouillionterning)
  • 2 balsamicoeddike (evt. også 1-2 dl rødvin)
  • 1 tomatpure (køb tuperne i Netto i stedet for de små dyre dåser)
  • 1 tørret timian (brug endelig frisk)
  • 2 tørret oregano (brug endelig frisk)
  • 400 tørret pasta eller spaghetti (brug endelig frisk pasta - se evt. opskriften)
  • 2 salt
  • 1 peber
  • 0,5 sukker

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg, gulerødder og hvidløg godt. Jeg river det af og til, hvis jeg har meget travlt.
  • Kog vand sådan at det er klart til at tilsætte retten sammen med oksebouillonen.
  • Tænd gryden på fuld hammer, og brun kødet godt af. Det må meget gerne brænde lidt på i bunden af gryden, da det er et tegn på, at du bruner kødet korrekt.
  • Sæt kødet til side i en skål eller på et fad.
  • Svits løg, gulerødder og hvidløg stille og roligt på medium-varme - det skal ikke blive brændt.
  • Tilsæt oregano og timian og lad det få noget varme.
  • Tilsæt tomatpure og lad det ligeledes få godt med varme.
  • Tilsæt det brunede kød.
  • Tilsæt balsamicoeddiken og eventuel rødvin.
  • Tilsæt hakkede tomater, det kogende vand og oksebouillonen, som du napper i små stykker, da du ellers risikere, at det ikke bliver opløst godt nok.
  • Tilsæt sukkeret til sidst, da det afrunder smagen rigtig godt. Sukker fremhæver smagen i mange ingredienser - lige som salt gør.
  • Lad retten stå og simre lige så længe du har tid. Kan du godt lide basilikum, skal du tilføje samme mængde som af timian.
  • Spis sammen med kogt pasta, spaghetti, ris m.m.