Start med at hakke løg, gulerødder og hvidløg godt. Jeg river det af og til, hvis jeg har meget travlt.
Kog vand sådan at det er klart til at tilsætte retten sammen med oksebouillonen.
Tænd gryden på fuld hammer, og brun kødet godt af. Det må meget gerne brænde lidt på i bunden af gryden, da det er et tegn på, at du bruner kødet korrekt.
Sæt kødet til side i en skål eller på et fad.
Svits løg, gulerødder og hvidløg stille og roligt på medium-varme - det skal ikke blive brændt.
Tilsæt oregano og timian og lad det få noget varme.
Tilsæt tomatpure og lad det ligeledes få godt med varme.
Tilsæt det brunede kød.
Tilsæt balsamicoeddiken og eventuel rødvin.
Tilsæt hakkede tomater, det kogende vand og oksebouillonen, som du napper i små stykker, da du ellers risikere, at det ikke bliver opløst godt nok.
Tilsæt sukkeret til sidst, da det afrunder smagen rigtig godt. Sukker fremhæver smagen i mange ingredienser - lige som salt gør.
Lad retten stå og simre lige så længe du har tid. Kan du godt lide basilikum, skal du tilføje samme mængde som af timian.
Spis sammen med kogt pasta, spaghetti, ris m.m.