Go Back

Vaffeldej og vafler

Forb. tid6 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid21 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Patrick Lønne

Ingredienser

  • dl hvedemel
  • 100 g smør
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 stk æg
  • 4 dl mælk (vi bruger sødmælk)
  • 3 tsk vaniljesukker (kan reduceres til 1-2 stk)
  • 3 spsk sukker
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du

  • Smelt smørret i mikroovnen eller i en gryde og tilføj mælken for en hurtigere afkøling.
  • Alle ingredienserne til vaflerne blandes og røres sammen i en skål. Brug gerne en håndpisker, da det både er hurtigere og står eventuelle melklumper i stykker.
  • Tænd vaffeljernet og tilføj lidt smør og fordel det udover hele vaffeljernet.
  • Tilsæt 1 dl. vaffeldej på vaffeljernet pr. plads og steg vaflen/vaflerne til de har den ønskede farve.
  • Spis vaflerne med sukker, syltetøj, Nutella, peanut butter, flødeskum og/eller frugt.
    I og med, at der er smør i vaffelmassen, er behovet for ekstra fedtstof ikke så stort - så medmindre at vaflerne sidder fast når de er færdige, så hold gerne igen med brugen af smør.
    OBS: Jeg tilsætter af og til 1 dl. øl eller danskvand, da kulsyren er med til at give vaflerne en sprød kant med en blød midte.