Go Back

Butter Chicken

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Patrick Lønne

Ingredienser

Kylling og marinade

  • 1 kg kyllingebryst (skåret i 1-2 cm store terninger)
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk koshersalt

Sovsen

  • spsk vegetabilsk olie
  • 2 store løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 2 spsk garam masala
  • 2 tsk paprika
  • 0,25 tsk kanel
  • 2 tsk koshersalt
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk smør
  • 1 håndfuld friske koriander (kan undlades)

Sådan gør du

Kylling og mariande

  • Find en stor pose eller skål, som kan indeholde kyllingen, citronsaften, hvidløg, garam masala og kosher salt. Bland ingredienserne sammen og sørg for, at alle ingredienserne er blevet masseret godt ind i kyllingen.
  • Lad kyllingen stå udenfor køleskabet mens du forbereder sovsen. Har du rigtig god tid, kan du uden problemer marinere kyllingen dagen før, og lade den stå i køleskabet indtil brug (tag kyllingen ud af køleskabet en halv time før brug).

Sovsen

  • Varm olien op i en stor gryde eller saurtepande ved mellem til lav varme og tilsæt løg. Lad løgene stå og stege i omkring 10-15 minutter til de er gyldne. Det er vigtigt, at der ikke er for meget varme på, da løgene ellers vil brænde på.
  • Tilsæt hvidløg - steg i yderlig 1 minut.
  • Tilsæt garam masala, paprika, kanel og salt - steg i yderlig 1 minut.
  • Tilsæt hakkede tomater - steg i yderlig 3 minut.
  • Tilsæt fløden og rør rundt, til at sovsen er rund og ensartet.
  • Blend hele hele herligheden med en stavblender (kan godt undlades, men så vil sovsen selvfølgelig være lidt mere rustik at se på), og skrue op for varmen, til at sovsen begynder at simre.
  • Tilsæt kylling i tern og lad det hele stå og simre stille og roligt i 15 minutter. Hvis sovsen er for varm mens kylling er tilsat, risikerer du, at kyllingerne bliver kogt for meget, og bliver varme og kedelige at spise.
  • Tilsæt smør, salt og peber efter smag.
    Serveres med kogte ris og kan pyntes med snittet koriander. Gør dig selv og dine spisende gæster, at lave eller købe et naanbrød. Du kan få de lækreste naanbrød nede i supermarkederne (også discount-butikkerne), og efter 5 minutter i ovnen er de SUPER lækre.