Go Back

Broccolisalat

Antal: 4 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

Salat

  • 1 broccoli
  • 1 250 g bacon i tern
  • 1 rødløg I små tern
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl rosiner
  • 2 dl tomater i små tern

Dressing

  • 3 dl creme fraiche 9% eller salatmayonnaise
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du

Dressing

  • Bland creme fraiche med rødvinseddike, salt, peber og sukker.
  • Smag på dresingen – er den for sur, skal der lidt mere sukker i. Smager den slet ikke af rødvinseddike, skal du tilsætte lidt rødvinseddike – og sikkert også en smule mere sukker.

Salaten

  • Giv først solsikkekernene et skud varme på en tør pande (de må ikke blive sorte) og sæt dem til side.
  • Steg bacon spørdt i en pande og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle.
  • Skær broccoli i mundrette størrelser, tomater og rødløg i små tern.
  • Bland alle ingredienser med hinanden og sæt køligt – gerne i 30 minutter, sådan at dressingen får lov at virke.