Go Back

Hjemmelavet pasta

Det er ikke svært at lave hjemmelavet pasta. Det kræver blot, at du vil få fingrene lidt ned i dejen, og bruge 5 minutter mere end du normalt bruger på at lave pasta.
Antal: 3 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 300 g tipo 00 eller durumhvedemel
  • 1 tsk salt
  • 3 æg

Sådan gør du

Traditionelt

  • Sigt melet på et bord og saml det i en bunke.
  • Lav en fordybning i melet.
  • Klæk æggene ud i fordybningen sammen med saltet.
  • Brug en gaffel til at røre rundt i æggene til de er rørt helt sammen.
  • Begynd at røre melet ind i æggene – lidt af gangen.
  • Så snart alt melet er rørt ind, eller at det ikke er til at røre det mere sammen, smider du gaflen til vask, og begynder at ælrte dejen forsigtigt med hænderne.
  • Ælt pastadejen i 5 minutter til at den er blevet helt lind.
  • Sæt pastadejen til hævning i 10 minutter med et fugtigt hviskestykke over sig.
  • Put en god omgang mel ud på bordet – pastadej suger meget mel.
  • 10. Skær dejen i 2 stykker og rul nu en af dem ud på bordet.
  • 11. Rul pastadejen tyndt ud og vend ofte og tilsæt mere mel.
  • 12. Når pastadejen har en fin tykkelse, ruller du den stille og roligt sammen til en pølse.
  • 13. Så kan du ellers skære den i de tykkelser, som du har lyst til.
  • 14. Nedenfor har jeg indsat en video med måder pastaen kan blive lavet på.