Go Back

Hel kylling i ovn

Antal: 3 personer
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • Minimum 1.250 g hel kylling

Smag

  • 1 spsk paprika
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk honning
  • Lidt ingefær
  • 1 presset hvidløg
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk peber

Sådan gør du

  • Start med at blande citronsaft, honning, paprika, peber, fintslåret ingefær og den pressede hvidløg.
  • Har du mod på, at få fingrene godt ind under huden på kyllingen, skal du stille og roligt løfte huden på kyllingen, og skubbe blandingen godt rundt omkring under huden.
  • Hvis ikke du er så meget til det, kan du massere det godt ind i huden udenpå – men det bliver altså bedst, hvis det er under huden.
  • Strø nu salt på huden – ikke så meget som på en ribbensteg, men der skal gerne bruges 1 spsk groft salt pr kylling.
  • Placer kyllingen i et ildfast fad med ryggen opad.
  • Steg kyllingen i ovnen på 200 grader i 20 minutter – almindelig varme.
  • Vend kyllingen og steg den 40 minutter mere.
  • Tag kyllingen ud og lad den hvile i 10 minutters tid med et håndklæde over sig.
  • Skær kyllingen ud efter smag og behag og server straks. Hvis kyllingen ikke er helt lyshvid, har den ikke fået nok.