Sigt melet på bordet og saml det i en bunke.
Med fingrene laver du nu en fordybning i melet, sådan at det ligner toppen af en vulkan.
Klæk æggene ud i fordybningen sammen med saltet.
Med en gaffel rører du først rundt i æggene uden at røre for meget i melet.
Så snart at æggene er ’pisket’ godt sammen, begynder du stille og roligt at ramme lidt mel af gangen med gaflen.
Fortsæt indtil at æggene så småt begynder at blive ’tøtte’ (de bliver ikke tørre, det syner det bare af).
Brug nu fingrene til forsigtigt at vende blandingen rundt med fingrene indtil at alt melet er optaget.
Ælt nu i 5 minutter til at pastadejen har er blevet lind.
Sæt til hævning i 10 minutter med et fugtigt hviskestykke over sig.
Sigt en god omgang mel ud på bordet – pastadej suger meget mel. Skær dejen i 2 stykker og rul nu en af dem ud på bordet.
Rul lasagnepladerne så fint som du vil have dem. Hvis de er 2 mm tykke når du har rullet dem, bliver de ca. 4 mm når de er bagt og har suget en del væske til sig.
Når du bruger hjemmelavet lasagneplader til din lasagne, skal du lave en ekstra tynd sovs, da lasagnepladerne suger rigtig meget vand – virkelig meget!
Så hæld evt. noget ekstra fond eller vand til sovsen, så burde du være home-safe.