Go Back

Hjemmelavede lasagneplader

Det her, er faktisk slet ikke så svært, som mange nok tror. Jeg blev introduceret for hjemmelavet lasagneplader tilbage i 2006, og jeg bruger sjældent almindelige lasagneplader i dag.
Antal: 1 lasagne
Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 300 g sigtet durumhvedemel eller tipo 00
  • 3 æg
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

Traditionelt

  • Sigt melet på bordet og saml det i en bunke.
  • Med fingrene laver du nu en fordybning i melet, sådan at det ligner toppen af en vulkan.
  • Klæk æggene ud i fordybningen sammen med saltet.
  • Med en gaffel rører du først rundt i æggene uden at røre for meget i melet.
  • Så snart at æggene er ’pisket’ godt sammen, begynder du stille og roligt at ramme lidt mel af gangen med gaflen.
  • Fortsæt indtil at æggene så småt begynder at blive ’tøtte’ (de bliver ikke tørre, det syner det bare af).
  • Brug nu fingrene til forsigtigt at vende blandingen rundt med fingrene indtil at alt melet er optaget.
  • Ælt nu i 5 minutter til at pastadejen har er blevet lind.
  • Sæt til hævning i 10 minutter med et fugtigt hviskestykke over sig.
  • Sigt en god omgang mel ud på bordet – pastadej suger meget mel. Skær dejen i 2 stykker og rul nu en af dem ud på bordet.
  • Rul lasagnepladerne så fint som du vil have dem. Hvis de er 2 mm tykke når du har rullet dem, bliver de ca. 4 mm når de er bagt og har suget en del væske til sig.
  • Når du bruger hjemmelavet lasagneplader til din lasagne, skal du lave en ekstra tynd sovs, da lasagnepladerne suger rigtig meget vand – virkelig meget!
  • Så hæld evt. noget ekstra fond eller vand til sovsen, så burde du være home-safe.

Lønnebo’s hurtige

  • I stedet for at gøre det på bordet, hældes alt melet i en stor skål.
  • Der laves en fordybning som tidligere, æggene tilsættes sammen med saltet, og du fortsætter nu præcis fra punkt 4. i den traditionelle.