Go Back

Tomatsuppe

Forfatter: Lønnebo

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 5 dl grøntsagsfong (5 dl vand pr. 1 grøntsagsboullion)
  • 0,5 tsk cayenneeber
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk tomatpuré

Sådan gør du

  • Løg og hvidløg skæres i mindre stykker og svitses i en stor gryde med olien.
  • De tørre krydderier tilsættes og svitses med (mellem varme).
  • Tilføj nu tomaterne, grøntsagsfongen, tomatpuré og rør godt rundt.
  • Læg log på og lad herligheden simre i godt 30 minutter.
  • Find en stavblender frem, og blend suppen til at den har den konsistens, du er ude efter.
  • Smag tomatsuppen til med salt, peber og sukker. Hvis du tilsætter andre krydderurter nu, bør du lade tomatsuppen stå og simre i yderlig 5 minutter.