Go Back

Pizzadej

Antal: 2 pizzaer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lillefingervarmt vand
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk salt
  • 500 g hvedemel eller tipo00 mel

Sådan gør du

  • Rør gæren godt ud i det lunkne vand.
  • Tilsæt olie, salt, sukker og ¾-del af melet – du kan altid tilføje mere under æltningen.
  • Rør rundt indtil dejen ikke længere kan røres med skeen og hæld det så ud på bordet med mel på.
  • Ælt dejen godt i 3-5 minutter til den hverken er tøt eller for fugtig.
  • Sæt dejen til hævning i 30-60 minutter i en skål med et fugtigt hviskestykke over sig et varmt sted – her hæver dejen nemlig bedst.
  • Del dejen i de antal pizzaer du gerne vil have. Vil du have 2. store, skal du jo bare skære den over på midten. Vil du lave 4. mindre pizzaer, kan du skære de 2 store klumpe over igen.
  • Nu kan pizzadejen bruges til hjemmelavet pizza, pizzasnegle og meget mere.