Go Back

Frikadeller

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalve- og svinekød eller ren svinekød
  • 1 stort løg revet eller hakket efter temperament
  • 2 æg
  • 1 dl mel
  • 2 dl mælk vand eller bouillion efter smag
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland samtlige ingredienser i en skål og rør det sammen med en håndmikser. Frikadellefarsen skal gerne blive helt ensartet og glat.
  • PS: Det fantastiske ved frikadellefars er, at du selv kan tilføje ekstra smag alt efter dine præferencer - såsom chili, spinat, majs, indiske krydderier m.fl.
  • Lad frikadellefarsen stå og få rumtemperatur i ca. 10 minutter.
  • Varm en pande op til 7/10 på varmeskalaen.
  • Tilsæt smør og evt. lidt olie til panden.
  • Form frikadellerne i de ønskede størrelser og lad dem stege i 4-5 minutter på hver side.
  • Bonustip: Hvis du vil sikre dig, at frikadellerne ikke bliver tørre, kan du skrue op for varmen og blot give nok til, at de har fået den ønskede skorpe (måske 1 minut på hver side). Placer dem efterfølgende i et ildfast fad og sæt dem i ovnen ved 150 grader - almindelig ovn. Dette er noget jeg ALTID gør, da jeg ikke ønsker at servere tørre frikadeller.